dawid1555 napisał(a):Wierzysz, że powstałeś z helu i wodoru sprzed 40mld lat? To jest naukowe?Nie, to nie jest naukowe.
Wierzę, że powstałem z węgla, wodoru, tlenu, siarki, azotu i kilkunastu innych pierwiastków pochodzących z wybuchu supernowej jakieś 5 mld lat temu. To jest naukowe, ponieważ są na to dowody.
dawid1555 napisał(a):Biblia jest Słowem Pana, bo się spełnia.W jaki sposób się spełnia?
dawid1555 napisał(a):Spełniają się obietnice,
Jakie obietnice?
dawid1555 napisał(a):jest zgodność historyczna, jest zgodność w treści.
Ale skąd wiesz, że to Słowo Boże a nie słowo osób akurat wtedy tam mieszkających i spisujących co oni sobie wymyślili?
dawid1555 napisał(a):Bardzo ważne jest to, że sam spróbowałem i mogę Ci zaświadczyć, że Biblia jest prawdą.
To chuja ważne, bo jesteś stronniczy. Twoje zaświadczenie jest dla mnie tak samo ważne, jak zaświadczenie narkomana na odwyku, że nie tknie żadnej fiolki z amfetaminą, kiedy wpuści się go do sądowego magazynu.
dawid1555 napisał(a):Biblia mówi, że ludzie wierzący przez społeczność z Bogiem (m. in. modlitwa i czytanie Biblii) stają się coraz lepsi. Obserwuje to w swoim życiu.W jaki sposób to przekłada się na wiarygodność Biblii?
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]