dawid1555 napisał(a):Nieźle. Pierwiastki chemiczne same sobie zbudowały kosmos. To po prostu mocno naukowe.Mógłbyś rozwinąć? Bo nie bardzo wiadomo jaka jest Twoja wizja obecnej nauki.
Cytat:Wiesz jaki był tlen przed miliardami lat i wiesz, że organizmy nie były do niego przystosowane.Tlen był zawsze taki sam, zmieniało się tylko jego stężenie w atmosferze. Tlen może być toksyczny lub nie dla danego organizmu zależnie od tego co ten organizm wykorzystuje jako źródło własnej energii. Nawet dzisiaj można spotkać bakterie wykorzystujące energię chemiczną ze skał, a będące uczulone na tlen.
Cytat:Uchodzicie za znawców, a nie wiecie, że misją wierzących nie jest nawracanie, tylko głoszenie Ewangelii.Przeczytałem wszystkie ewangelie w szkole i nie znalazłem boga.
Cytat:Te tzw. bajki spełniają się na twoim oczach. Zakładasz, że Biblia mogła być po stokroć modyfikowana. Dziwne. Szkoda, że wszystko do siebie pasuje i sprawdza się w moim życiu.Muzułmanie też dostrzegają wypełnianie się proroctw z Koranu.
Cytat:To są znaki zbliżania się końca świata.(9) I przyjdzie czas, że spadnie śnieg i będzie zimno! A tak zimno będzie, że woda w kałużach zamarznie!
(7) Powstanie bowiem naród przeciw narodowi i królestwo przeciw królestwu. Będzie głód i zaraza, a miejscami trzęsienia ziemi.
Ewangelia św. Mateusza 24; 7
Ewangelia św. Nezghula 66; 6
Cytat:Co do sądu Bożego. Uważasz, że Bóg gdy karzę jest zły? A gdy ojciec za karę da dziecku lanie to ojciec jest wtedy zły? Czy kochający? Bo chce by dziecko nauczyło się jak ma postępować? Czasem dla dziecka wystarczy słowo. Ale jak nie słucha, to czemu go nie ukarać?Chyba tylko patologiczny ojciec ukarałby swe dziecko wiecznymi mękami. Kara ma być chwilowa, a nie wieczna.
Cytat:Nie rozumiesz. Czy przemawia do ciebie alternatywa Ewolucji? Wielkiego Wybuchu? Ot zderzenie atomów i my? To jest naukowa alternatywa? A jak jest logiczne wytłumaczenie to jestem omamiony prze religię?Jakie zderzenie atomów? W Wielkim Wybuchu? Opowiedz coś więcej o tym, bo ja słyszałem o innej wersji. A ewolucję to jestem w stanie przeprowadzić na kartce papieru przy użyciu kostki do gry.
Cytat:Twój błąd jest w tym, że Biblia odgórnie wrzucasz do mitów. Nie powinieneś tego robić.Mitologia grecka jest bardziej racjonalna niż Biblia.
Cytat:To nie jest jakaś tam książka, ale jeżeli chcesz ufać nieuczciwym naukowców, proszę bardzo. Sam wybierz, komu będziesz ufać. Ja ufam Biblii, bo wiem, że to jest Słowo Pana.Spoko, jeszcze dziś spale książki z matmy i fizyki napisane przez nieuczciwych naukowców.
Cytat:To proste. Trzeba przekonać się na własnej skórze, czy Biblia mówi prawdę. To jest tak jak z wodą. Nie dowiesz się, jak to jest być mokrym jeżeli nigdy nie byłeś w wodzie. Po prostu sam sprawdź.Wole nie wskakiwać do ognia, aby wiedzieć jak to jest być spalonym. Po co mam testować coś co już na wstępie jest obarczone błędami?