Fragment filmu ''The [b]Sky Crawlers''[/b] rozgrywa się w Polsce - to za mało powiedziane. Nie wiem czy się wsłuchałeś, ale w kręgielni drugoplanowe dziewczyny mówiły perfekcyjnie j. polskim
Oprócz wspomnianego Pałacu Kultury także ulice i tablice pamiątkowe są ''ojczyste''. Bardzo interesująca pozycja Oshii'ego. Zakładam, że bardziej znana jego seria ''Ghost in the Shell'' nie jest Ci obca.
Wracając do Makoto Shinkai'a. Tak, ''The Place Promised in Our Early Days'' jest jednym z lepszych tytułów jakie widziałem. Nie wiem czy naumyślnie powiedziałeś, że to jedyny film reżysera, ale niektórzy do tego zaliczają 3-częściową historię ''5 Centimeters per Second''. Jeżeli nie widziałeś musisz obejrzeć. Mimo, że omijam romanse ten tytuł mnie swojego czasu zahipnotyzował. Ostatnią nowinką (może sprzed miesiąca) jest zapowiedź reżysera - zamierza nakręcić nowy film, którego główną bohaterką jest energiczna dziewczyna. Zapowiada się na zerwanie ze wcześniejszymi wzorcami.
Mówiąc o pomijanych reżyserach - Satoshi Kon! Jego filmy są twarde, realistyczne, o losach zwykłych ludzi: ''Millennium Actress'', ''Perfect Blue'' oraz ''Tokyo Godfathers''. Również jego autorstwa Sci-Fi ma charakterystyczny posmak: ''Memories'' i ''Paprika''.
Jak dobrze porozmawiać z osobą, która zna więcej anime niż Naruto/Bleach/DB.
Oprócz wspomnianego Pałacu Kultury także ulice i tablice pamiątkowe są ''ojczyste''. Bardzo interesująca pozycja Oshii'ego. Zakładam, że bardziej znana jego seria ''Ghost in the Shell'' nie jest Ci obca.Wracając do Makoto Shinkai'a. Tak, ''The Place Promised in Our Early Days'' jest jednym z lepszych tytułów jakie widziałem. Nie wiem czy naumyślnie powiedziałeś, że to jedyny film reżysera, ale niektórzy do tego zaliczają 3-częściową historię ''5 Centimeters per Second''. Jeżeli nie widziałeś musisz obejrzeć. Mimo, że omijam romanse ten tytuł mnie swojego czasu zahipnotyzował. Ostatnią nowinką (może sprzed miesiąca) jest zapowiedź reżysera - zamierza nakręcić nowy film, którego główną bohaterką jest energiczna dziewczyna. Zapowiada się na zerwanie ze wcześniejszymi wzorcami.
Mówiąc o pomijanych reżyserach - Satoshi Kon! Jego filmy są twarde, realistyczne, o losach zwykłych ludzi: ''Millennium Actress'', ''Perfect Blue'' oraz ''Tokyo Godfathers''. Również jego autorstwa Sci-Fi ma charakterystyczny posmak: ''Memories'' i ''Paprika''.
Jak dobrze porozmawiać z osobą, która zna więcej anime niż Naruto/Bleach/DB.