ok to ja, jako weteran moze polece:
- Naruto - wciągnąłem sie jak byłem duuzo młodszy
trudno sie teraz rozstac z takim taśiemcem (fabułą wg. mnie świetna)
- Bleach - światna fabuła, świetne walki i róznorodność mocy - niestety im dalej w seriie tym fabuła bardziej niestabilna (raz fajna, raz denna )
-Death Note - prześwietne anime bez 'konwencjonalnych' walk
walka umysłow i osobowsci, scieranie sie szaleństwa z moralnością młodego chlopaka.
-Darker Than Black - Róznorodnośc mocy, głowny bohater (który ma 2 osobowsci)
- Fate/Stay Night - widowiskowe walki, wątek romantyczny, kariera od zera do bohatera głownej postaci pokazana bardzo fajnie
świetne tło fabularne jakiejś starej karcianki japońskiej.
-D.gray man - Bardzo fajnie zrealizowany motyw egzorcystów, świetny soundtrack
- Samurai Champloo - świetna mieszanka kultury samurajskiej z kulturą hiphopową (a raczej jej elementami) . Genialne walki, świetne postacie - masa smiechu i dobrej zabawy
(uwaga zawiera także elementy wzruszające )
- Cowboy bebop - j/w z tym ze klimat Kosmicznych najemnikow zmieszanych z western'owymi łajdakami
Jeśli ktoś lubi opowieści o zboczonych japońskich nastolatkach którzy nieudolnie starają znaleźć sobie drugą połowke to polecam serie green-green i love-love
z seri DZIWNE moge polecić tylko: The Melancholy of Haruhi Suzumiya.
Naprawde dziwne i nietypowe mieszające w sobie duzo stylów. Polecam tylko prawdziwym maniakom anime, którzy uciechę znajdują w ogładaniu perypetii młodzieży japonskiej (wplątanej w intrygę s-f)
pozdrawiam.
- Naruto - wciągnąłem sie jak byłem duuzo młodszy
trudno sie teraz rozstac z takim taśiemcem (fabułą wg. mnie świetna)- Bleach - światna fabuła, świetne walki i róznorodność mocy - niestety im dalej w seriie tym fabuła bardziej niestabilna (raz fajna, raz denna )
-Death Note - prześwietne anime bez 'konwencjonalnych' walk
walka umysłow i osobowsci, scieranie sie szaleństwa z moralnością młodego chlopaka. -Darker Than Black - Róznorodnośc mocy, głowny bohater (który ma 2 osobowsci)
- Fate/Stay Night - widowiskowe walki, wątek romantyczny, kariera od zera do bohatera głownej postaci pokazana bardzo fajnie
świetne tło fabularne jakiejś starej karcianki japońskiej.-D.gray man - Bardzo fajnie zrealizowany motyw egzorcystów, świetny soundtrack
- Samurai Champloo - świetna mieszanka kultury samurajskiej z kulturą hiphopową (a raczej jej elementami) . Genialne walki, świetne postacie - masa smiechu i dobrej zabawy
(uwaga zawiera także elementy wzruszające )- Cowboy bebop - j/w z tym ze klimat Kosmicznych najemnikow zmieszanych z western'owymi łajdakami

Jeśli ktoś lubi opowieści o zboczonych japońskich nastolatkach którzy nieudolnie starają znaleźć sobie drugą połowke to polecam serie green-green i love-love

z seri DZIWNE moge polecić tylko: The Melancholy of Haruhi Suzumiya.
Naprawde dziwne i nietypowe mieszające w sobie duzo stylów. Polecam tylko prawdziwym maniakom anime, którzy uciechę znajdują w ogładaniu perypetii młodzieży japonskiej (wplątanej w intrygę s-f)
pozdrawiam.
-----------------------------------------
New blood joins this earth
And quickly he's subdued
Through constant pained disgrace
The young boy learns their rules
<div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs>
New blood joins this earth
And quickly he's subdued
Through constant pained disgrace
The young boy learns their rules
<div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs><div_prefs id="div_prefs"></div_prefs>