hehe napisał(a):To nie moje zadane. Natomiast ja tylko szukam sprzeczności w Twich pogladach.W poprzednim poście cieszyłeś się z faktu, że "zrozumiałem", iż niektóre aspekty mojej wiary nie mają podłoża naukowego. A właściwie Ty się dowiedziałeś, że ja o tym wiem. W ostatnim poście konkludujesz, że moja wiara jest wewnętrznie sprzeczna. Na jakiej podstawie? Coś niepotwierdzonego naukowo musi być nieprawdziwe? Tylko, proszę, nie wyjeżdżaj z brzytwą Ockhama ;-).
hehe napisał(a):To znaczy? Jeśli istnieją ludzie przed zmartwychwstaniem to gdzie oni się znajdują?
Katechizm napisał(a):1022 Każdy człowiek w swojej nieśmiertelnej duszy otrzymuje zaraz po śmierci wieczną zapłatę na sądzie szczegółowym, który polega na odniesieniu jego życia do Chrystusa i albo dokonuje się przez oczyszczenie, albo otwiera bezpośrednio wejście do szczęścia nieba, albo stanowi bezpośrednio potępienie na wieki:-)
hehe napisał(a):W Biblii nie ma nic o świętych, co najwyżej o prorokach."Świętymi" w Listach Apostolskich są nazywani wszyscy chrześcijanie.
hehe napisał(a):Zamiast modlić się do Boga, prosisz kogoś o modlitwę.Nie "zamiast". Pisałem to już...
hehe napisał(a):Rozumiem, gdybyś prosił grupę osób, ale w tym przypadku to starta czasu....bo wciąż uważasz, że modlitwę można potraktować arytmetyką.
hehe napisał(a):Lepiej się sam pomódlOK ;-).