@Ann,
Pozdro.
@Avx,
Cytat:Równie sympatyczne są króliki.:| Z tymi demonicznymi czerwonymi ślepiami? Chyba żartujesz.
Cytat:A konie, to dopiero zwierzęta, do ludzi też się przywiązują, są inteligentne, a do tego bardzo przydatne.To nie ja ustanawiałem polską kulturę, nie do mnie proszę kierować pretensje że konie służą również do jedzenia, a nie tylko jazdy i ciągnięcia furmanki. Czyli że - w przeciwieństwie do psów - pełnią również funkcję kulinarną, nie tylko użytkową czy ew. sentymentalną.
Cytat:Gdybyś od dziecka wychowywał się w domu z prosiaczkiem, nigdy byś go nie ruszył.Gdybym od dziecka mieszkał w chlewie (domu prosiaczka...) to pewno nawet psa bym zjadł. Nie no, żarty na bok - nie wpuściłbym świni do własnego domu. A na pewno nie po to, by ją potem wypuścić
Cytat:Całkowicie to zrozumiałe, nie mam żadnych problemów z tym, że nie zjadłbyś psa, ale wara od posiłków innych ludziCzemu miałbym przymykać oko na sprzeczne z moimi zasadami zachowania czy choćby nawet nawyki żywieniowe innych? W imię pluralistycznie pojętej równości? Trafiłaś pod zły adres. Jestem z tych co protestują, jeżeli im coś nie odpowiada.
Cytat:Czyli bycie ateistą to też brak poszanowania dla rodzimej kultury?Niby dlaczego? Rzekoma "katolickość" naszej kultury to mit. Rzeczpospolita zawsze była państwem tolerancyjnym (w prawidłowym rozumieniu tego słowa) dla innych religii.
Cytat:Nie jedzenie rosołu w niedzielę, niechęć do schabowego, to też kompletna ignorancja?Nie zdajesz sobie sprawy że to nie ma zbytniego związku z tematem, prawda?
Cytat:Czy wszyscy Koreańczycy z natury nie szanują naszej kultury?Koreańczycy mają własną kulturę, w której jedzenie psów jest dopuszczalne. Nie rozumiem tego ani nie popieram, ale o ich braku szacunku do naszej kultury raczej nie może tu być mowy z tej prostej przyczyny, że większosć z nich zapewne nie ma o niej bladego pojęcia
Cytat:A może szacunek do danej kultury nie ma nic wspólnego z postępowaniem zgodnie z nią? Jedzenie psów to zdrada polskiego narodu?Widzę, że odlatujesz
Pozdro.@Avx,
Cytat:Cóż, toteż jeżeli kiedyś (choćby za 10 czy nawet 20 lat) będę z wizytą w Azji, to muszę pamiętać, żeby skosztować jakiegoś psa. Potem się podzielę na forum wrażeniami, jeżeli jeszcze będzie istniałoOk, udowodniłeś jak bardzo fajny, alternatywny i wyluzowany jesteś. Dodaj jeszcze, że nie płakałeś po Papieżu, Powstanie Warszawskie było gópje i wetknij polską flagę w gówno. I jeszcze jeden protip: "polskiej" pisz z małej litery. Chyba że to taki wyraz buntu również przeciwko gramatyce...Demonstracyjne wyrażenie braku szacunku dla głupiej Polskiej kulturki to fajna rzecz