Skywalker napisał(a):Ale z twardymi zasadmi i oddani sprawie. Gdybyśmy zamiast karać zaciągneli ich do wojska to mialibyśmy żołnierzy idealnych.
Za to w społeczeństwie są niebezpieczni.
Skywalker napisał(a):Dla ciebie to nie argument. No ale czego się można spodziewać po fanatycznym egoiście (pamiętam twoje wczesne posty) który myśli że można jednocześnie urodzić się w danym społeczeństwie i jednocześnie mieć go głęboko w d**ie.
Ja też pamiętam swoje wcześniejsze posty (nawet te niedawne, sprzed roku), ale wiele się zmieniłem i uznaję ogromną większość zasad stosownych "od zawsze". Uważam, że to, co ludzie wypracowali na przestrzeni wieków jest w ogromnej większości najlepszy z możliwych wybór.
Ja za to widzę Twoje teraźniejsze posty. Tak się zastanawiałem co się stało z ludźmi na tym forum (z perspektywy tego tematu). Przejrzałem kilka pierwszych stron, gdzie dominuje zdroworozsądkowe podejście do sprawy i wiem. Wiem, co tu się dzieje. To „grupa honor”. Zamknęliście się tam jak w bunkrze i nakręcacie wzajemnie na wszystko, co niekonserwatywne. Teraz już wszędzie jest walka o honor, nawet w temacie o smalcu. Wszędzie chodzi o honor albo skurwienie.
Ja z chęcią wracam do stron początkowych, co i Wam polecam.