xjasiux napisał(a):Technicznie możliwe było:Ojej, chyba ze śmiechu kamyczek potoczył się i uciska jakiś zwój. Średnia wysokość z jaką leci samolot linii pasażerskich to 10-12 km. Przynajmniej jeden z wrześniowych lotów (lot 11) nie wzniósł się na minimalny pułap 35000 stóp (trochę ponad 10 km). Zamachowcy kierowali się głównie wzrokiem i lecieli niżej niż dopuszczały tego przepisy. Średni zasięg odbiornika telefonii komórkowej wynosi w zależności od ukształtowania terenu między 5-8 km. Mówimy tutaj o odbiorze na ziemi gdzie przeszkodami są budynki, drzewa it. Zasięg GSM (a taki standard dominował w 2001 roku) w idealnych warunkach (w powietrzu...?) może sięgać nawet do 40 km. Na płaskim terenie bez większych przeszkód terenowych można wydłużyć go do 50-70 km. 1 masztem. To wystarczy, aby każda komórka na pokładzie samolotu lecącego na wysokości 10 km lub mniej miała dobry i stały sygnał. Zwłaszcza w aglomeracji typu Nowy York lub Waszyngton gdzie każdy blok ma swój odbiornik. Ponadto świadkowie zgodnie zdają relacje, że samoloty leciały wyjątkowo nisko, nawet na wysokości kilkuset m. Proszę więc, no more bullshit na temat komórek.
http://www.israel21c.org/technology/isra...kes-flight
Tylko zobacz na datę artykułu...Chwalą się czymś co było możliwe 3 lata wcześniej?
Cytat:The maximum range of a mast (where it is not limited by interference with other masts nearby) depends on the same circumstances. Some technologies, such as GSM, have a fixed maximum range of 40km (23 miles), which is imposed by technical limitations. CDMA and iDEN have no built-in limit, but the limiting factor is really the ability of a low-powered personal cell phone to transmit back to the mast. As a rough guide, based on a tall mast and flat terrain, it is possible to get between 50 to 70 km (30-45 miles). When the terrain is hilly, the maximum distance can vary from as little as 5 kilometres (3.1 mi) to 8 kilometres (5.0 mi) due to encroachment of intermediate objects into the wide center fresnel zone of the signal.
xjasiux napisał(a):A rozmowy przez komórkę w samolotach są dozwolone:Artykuł jest z 2008 roku. To jakieś...hmmm...7 lat później? Kamyczek wciąż uciska zwój? Tak się składa, że w 2001 roku leciałem samolotem i obowiązywał bezwzględny zakaz korzystania z telefonów komórkowych, zwłaszcza przy starcie i lądowaniu. Akurat linie lotnicze panicznie obawiają się wszelkich konfliktów i zakłóceń wynikających ze sprzętu elektronicznego. Nie mogą sobie pozwolić na takie ryzyko.
xjasiux napisał(a):Kamyczek komuś się jeszcze poluzował?Mam nadzieję, że Tobie.
xjasiux napisał(a):EDIT: Poza tym podkopując teorię spiskową pokazujesz jaki z Ciebie inteligentProsiłem no more bullshit.. Jeżeli spiskowali talibowie to jest to teoria spiskowa, jeżeli spiskował rząd USA to jest to dalej teoria spiskowa
. Czy może źle myślę i talibowie nie spiskowali?

. Jeżeli spiskowali talibowie to jest to teoria spiskowa, jeżeli spiskował rząd USA to jest to dalej teoria spiskowa
. Czy może źle myślę i talibowie nie spiskowali?