Cytat:A mnie boli, kiedy myślę, że śmierć 96 osób jest bezczelnie wykorzystywana przez brata jednego ze zmarłych, kolegów zmarłych, którzy potwierdzają swój statut ścierw politycznych oraz przez całą gamę lizydupów, których nazwiska moja klawiatura nie chce przyjąć.Tak strasznie cie boli że ktos moze chciec poznać prawdę o tej katastrofie? No tak, zaszkodzi to "dobrym stosunkom polsko-rosyjskim", buzi buzi pełne zaufanie do tych czekistów i ich sledztwa
Cytat:Mogę to nawet odszczekać, jeśli udowodnisz mi, że prowadzenie śledztwa przez władze innego kraju na swoim terytorium skutkuje utratą naszej suwerenności.To sobie wyobraź co by sie stało gdyby na terytorium polski rozbil sie samolot amerykanski z Obamą i czołowymi politykami Demokratów. Otoczyliby kordonem teren i nikogo nie wposcili dopoki by opcji zamachu nie wyeliminowali. A my co? Wszystko w rece rosjan, pełne zaufanie, w koncu to stara dobra szkoła, pewnie ci sami robili sledztwo w sprawie zamachow na budynki mieszkalne w 1999 wiec nie ma co sie przejmowac, w koncu zginal tylko prezydent suwerennego kraju i wysocy ranga wojskowi tego kraju, nie pchajmy sie z naszymi sluzbami, Wujek Putin nas przytuli i wszystko zalatwi.
Kpina. Coś takiego to ewidentne niedopełnienie obowiązków służbowych. Jeśli było ono celowe to nosi właśnie znamiona zdrady.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)