Teraz czytam.....mmmm?? nie mogę w Google znaleźć polskiej nazwy tej książki to napisze po francusku: "Anthologie mondiale de la stratégie" -Gérard Chaliand
Na polski to coś w stylu: "Antologia światowej strategi"
Jest to zbiór (1498 stron) wielu różnych dzieł literackich o strategii.
Wypożyczyłem go głównie dla "sztuki wojny" Sun Tzu która jest w niej w całości ale jest i wiele innych ciekawych "dzieł" z całego świata.
A niedawno skończyłem "Running Man" -Richard Bachman(Steven King
) którą polecam, jest o niedalekiej przyszłości i człowieku który nie mając nic do stracenia zapisuje się do jedynej "telewizji" (tam jest to rozrywka dla oglądających ale kosztem zdrowia zawodników) i trafia do głównego programu czyli polowanie na człowieka, i to on jest tą zwierzyną...
Na polski to coś w stylu: "Antologia światowej strategi"
Jest to zbiór (1498 stron) wielu różnych dzieł literackich o strategii.
Wypożyczyłem go głównie dla "sztuki wojny" Sun Tzu która jest w niej w całości ale jest i wiele innych ciekawych "dzieł" z całego świata.
A niedawno skończyłem "Running Man" -Richard Bachman(Steven King
) którą polecam, jest o niedalekiej przyszłości i człowieku który nie mając nic do stracenia zapisuje się do jedynej "telewizji" (tam jest to rozrywka dla oglądających ale kosztem zdrowia zawodników) i trafia do głównego programu czyli polowanie na człowieka, i to on jest tą zwierzyną...
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
-Konfucjusz