Cytat:w jaki sposób taką wartość rozpoznać, czyli krótko mówiąc jakie są jej cechyAle dlaczego je rozpoznawać to może są tak prymitywne rzeczy ze się je po prostu odczuwa
np. postępując nie zgodnie z nimi osoba może popaść w depresje i nie wiedzieć czemu w niej jest. Cytat:tłumacząc na twój przykład: w jaki sposób sprawdzić, która O postrzega faktyczny S?). jeśli ktoś nie potrafi odpowiedzieć na tak podstawowe pytanie, to znaczy że tak naprawdę nie wie czym wartość obiektywna jest,Ale to ze nie potrafimy na to odpowiedzieć nie znaczy ze wartość obiektywna nie istnieje.
Cytat:czym różni się osoba która nie stanęłaby w obronie własnej rodziny, od osoby która w tej samej sytuacji w jej obronie by stanęła ?Pierwsza jest mężna i posiada według mnie dobre wartości
a druga jest tchórzem i musi posiada swoje wartości które dla mnie nimi nie są 
Cytat:CreatedM.:
to tak działa samo z temi wartościami, tylko tu natura rzeczy jest... subtelniejsza.
@Idiota
Dokładnie, podawałem to jako smak i cytryna żeby było zgodne z twoim przykładem a więc prostsze do zrozumienia dla innych
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
-Konfucjusz