Cytat:Dobrem nie jest ich zabijanie (chociaż tym psychopatom się to podoba), gdyż islam o dziwo podobno zakazuje zabijania lecz to czemu ono służy - interes (zapewnienie przetrwania i ochrona) ummy muzułmańskiej, w oparciu o terror (forma walki).Większość z nich nawet musi nie przeczytała Coranu tylko są przedmiotem w rekach kogoś innego.
Ale kompresja ideologiczna myślę ze może zdziałać cuda.
Np.teraz Polske najeżdżają mudżahedini wiesz ze musisz ich zabijać ale wiesz ze mimo wszystko zabijanie jest złe zgadzasz się?
Kiedy już i jeżeli się przyzwyczaisz do tego zabijania ich możliwe ze nie będziesz się zastanawiał i będziesz to (razem z tym do czego to prowadzi) po prostu spostrzegał jako dobry uczynek.(tym bardziej jak ktoś ci będzie gratulował za zabijanie.)
Cytat:A czasami po prostu opłacalne/korzystne (dobro subiektywne) jest dla podmiotu czynienie zła i tyle.Dla mnie bez zła dobro nie może nawet istnieć a ich wspólne działanie może prowadzić do równowagi.
Ale nie kminjy tutaj nad moimi osobistymi poglądami.
Tak jeszcze sobie myślę niektórzy samobójcy zaczynają postrzegać życie jako złe i wtedy śmierć staje się dla nich dobra
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
-Konfucjusz