Cytat:jeśli uważasz że jestem nieomylny to taki wniosek możesz tak to rozumieć. ja za takiego się nie uważam...Odniosłem wrażenie, iż Twoje wartości są wartościami obiektywnymi. Nie wiem, więc jak możesz się mylić, ale możesz mi zdradzisz jak rozwiązujesz ten dysonans.
Cytat:pierwsze zdanie wyklucza prawdziwość drugiego.Jeśli uważasz, iż kwadratowy okrąg można zrozumieć i powiedzieć o nim, że się kupy trzyma to masz rację. Swoją drogą to całkiem interesujące.
Cytat:wyjaśnij mi co to jest "interpretacja" wg. ciebie, bo widzę, że używasz tego pojęcia bezrefleksyjnie jako jakiegoś 'klucza do wszystkiego'...Intepretacja: przypisywanie czemuś jakiegoś znaczenia. W tym przypadku takiego, którego bezpośrednio ze zjawiska wydobyć nie sposób. Na przykład znaczenia dobra lub zła.
Cytat:bo takie jest.Aaa no przecież. Istnieje coś takiego jak wartość bez podmiotu?
Cytat:nikt mi nie płaci za korepetycje więc po prostu sam pomyśl jak umiesz...Ja zaś nie dyskutuję z ludźmi, którzy nie wyjaśniają o co im chodzi, więc albo przestaniemy się bawić w kotka i myszkę albo będzie nam pora to kończyć.
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch
K.Bunsch