Machefi napisał(a):Hontza, jak załatwią sytuację z "Krzyżakami", to będą musieli poszukać innej zasłony dymnej na różne niewygodne lub niezdarne działania. Po co? Jak poparcie idzie w górę, media i opozycja mają zajęcie a prezydent i rząd mogą spokojnie lenichować w końcu wakacje są.:evil:Jeśli takie powody rzeczywiście nimi kierują (co niewykluczone) to ich zachowanie staje się zrozumiałe. Choć jest to wówczas zawiła gierka polityczna jednak całkiem logiczna. A debile z krzyżaków nawet nie wiedzą, że tylko pomagają tym, których nienawidzą.
Machefi napisał(a):Co do konstytucji i prawa to masz rację, są nudne. Jednak w Polsce niemal wszystkie problemy są właśnie skutkiem nieprzestrzegania prawa.
No właśnie wiem, więc skoro go się i tak nie przestrzega to po co wypisujemy czego oni tam nie łamią, skoro nawet rząd się tym łamaniem nie przejmuje. A zresztą piszcie, ja poprostu nie cierpię tych zapisów bo są tak obrzydliwie pokręcone i niezrozumiałe. Tego nie wolno, tamtego nie wolno, a to jest tym, tamto tamtym i w sumie i tak nic nie wiem, bo zawsze jeszcze zadałabym ze sto pytań autorowi sformułowania, żeby zrozumieć o co mu chodziło. Tak jak było o tym zakazie nielegalnych zgromadzeń co Rexerex pisał.