daras28-82 napisał(a):Chwilowo jeszcze drony raczkują (dosłownie) więc o dominacji komputerów/robotów nad ludźmi nie ma co krakać.Chyba nie oglądałeś filmików powyżej.
Drony tam chodzą (dosłownie).
daras28-82 napisał(a):Ponadto są podstawowe zasady robotyki :To nie są prawa robotyki tylko pobożne, książkowe życzenia cyberrasisty Asimova.
Robot nie może skrzywdzić człowieka, ani przez zaniechanie działania dopuścić, aby człowiek doznał krzywdy.
Robot musi być posłuszny rozkazom człowieka, chyba że stoją one w sprzeczności z Pierwszym Prawem.
Robot musi chronić sam siebie, jeśli tylko nie stoi to w sprzeczności z Pierwszym lub Drugim Prawem.
Będą bezużyteczne w przypadku robotów posiadających inteligencję wyższego poziomu.
angorek333 napisał(a):coś na tematChyba jedyne, co można napisać to:
http://singularityhub.com/2009/11/13/the...ram-video/
btw - oznacza to, że jest WIP w sprawie symulacji ludzkiego mózgu.
Pozostaje czekać.
BTW, czy tylko ja asocjuje Markrama ze stereotypem szalonego naukowca?
Blue Brain Project - robicie to dobrze.
Apple potrafi sobie postawić niemalże "ot tak" centrum obliczeniowe za miliard dolarów... ciekaw jestem jak postępowała by praca w BBP po zastrzyku przykładowo takiej gotówki.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!