current napisał(a):Tutaj się zgadzam. Co innego jakieś pisma oficjalne co innego użycie języka polskiego w internecie, który rządzi się swoimi prawami. Jeżeli tylko ktoś nie wali rarzącychCóż. Wiem, że takie poprawianie jest nieładne. I wybacz, jeśli poczułeś się urażony, ale ty większych byków nie robisz. To zboczenie zawodowe.błędów ortograficznych to nadmierny puryzm językowy i zwracanie uwagi na drobne błędy gramatyczne, stylistyczne lub interpunkcyjne jest dla mnie strasznie irytujące. A jak widzę "pozatemacie" to aż mnie boli. Pomysł równie twórczy jak międzymordzie

Tgc napisał(a):To jest kwestia gustu. Ja duzo lepiej odbieram posty zawierajace elementy "gwary internetowej" niz polskie zamienniki wprowadzane czesto na sile. Ostatnia plaga na forum, ktora zauwazylem jest "pozatemacie" zamiast starego dobrego "offtopa" :C.Pozatemacie to mój pomysł, Tgc. Jest zbudowane poprawnie, z jajem. Użytkownikom się podoba, więc dlaczego go nie używać?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".

błędów ortograficznych to nadmierny puryzm językowy i zwracanie uwagi na drobne błędy gramatyczne, stylistyczne lub interpunkcyjne jest dla mnie strasznie irytujące. A jak widzę "pozatemacie" to aż mnie boli. Pomysł równie twórczy jak międzymordzie