Sajid napisał(a):Nie mówiąc już o jakimś spokojniejszym stosunku do osoby o przeciwnym zdaniu.
Dla mnie jesteś człowiekiem pozbawionym empatii, a nawet świadomie jej unikającym. Nie dbam o spokojny stosunek do kogoś takiego.
Cytat:Co to wogóle oznacza, że w kulturze coś się pomija?Nie dostrzega się problemu. Mam ci to rozrysować?
Cytat:Kultura to kultura, nie ma za zadania uwzględniać wszystkiego, w tym kupy bzdur typu jakieś teorie queer, gender i tym podobny syf.Pewnie, można uznać, że to opętanie przez diabła i odprawiać egzorcyzmy.
Cytat:Transeksualizm to problem medyczny, a osoby transeksualne mogą swoją obecność w kulturze realizować na innym tle niż tym, który związany jest z ich problemem.Rozumiem, że nie miałbyś nic przeciwko, gdyby ktoś obciął ci ptaka. Nadal mógłbyś się realizować w naszej kulturze. Pozwól, że odpowiem za ciebie.
@ Sajid
- Ale nikt mi nie obciął ptaka. Jak mi obetnie to się będę zastanawiał.
I właśnie o to chodzi. Po co wypowiadasz się w temacie, w którym wszyscy wiedzą co powiesz?
Cytat:Zanim znowu włączy ci się martyrologiczna schiza proponuję pierw ochłonąć, bo nie zamierzam udowadniać komuś, że wielbłądem nie jestem.Przypomnę ci o tym następnym razem kiedy Potężne Lobby Homoseksualne uruchomi Homoseksualną Propagandę i z bolszewickim zapałem zacznie podkopywać naturalne, chrześcijańskie fundamenty naszego społeczeństwa, by zaprowadzić je na skraj przepaści.
Cytat:Ja patrzę na takie osoby jak na osobliwy przypadek, zjawisko medyczne.Tylko że problem w tym jak traktujesz zjawiska medyczne. Elektrody przyłożyć do łba i niech zdrowieje. A jak mu się pogorszy? Przecież chcieliśmy dobrze, nic się nie stało.
Cytat:Nie skazuję ich na żadną zagładę-niech sobie pracują, kształcą się, żyją w społeczeństwie.Czyli jesteś za refundowaniem operacji? Bo operacja jest wymagana do powyższego. To jest dla mnie wyznacznik ludzkiego traktowania osób trans - czy ktoś uznaje to za chorobę wymagającą leczenia takiego, które poprawi stan pacjenta, czyli operację korekty płci. Jak wiadomo każdy obywatel ma prawo do ochrony zdrowia, więc ci obywatele i obywatelki też powinni je mieć
Cytat:Przykład Tajlandii (przekroczenie normy kilkadziesiąt razy) pokazał jednak wielu, że tak radykalna różnica nie mogła wynikać z jakiegoś ujawnienia się tych skrytych.-Czamu ni?
-Bo ni mógł.
Zabawne, że tak dużo wiesz. Ale nie drążę, bo nigdzie nie pisałem, że w Tajlandii tak jest.
Cytat:Tym bardziej, że w Tajlandii wcale nie jest tak, że tego typu osoby mają tam raj na ziemi.Nie ma takiego kraju.
[/quote]A teraz to do czego znowu pijesz? Przestań się tak zachowywać, gdybym chciał coś napisać o twoim stylu pisania to też mógłbym ci niezłą laurkę wystawić, ale daruję sobie.[/quote]
Zawsze piszesz mi o homomarytyrologii, więc raczej się nie powstrzymujesz.
Wychuchol napisał(a):Jeśli to takie oczywiste, to czemu wciąż o tym fałszu się rozpisujecie?
Czy ja piszę o przeszczepach macicy?