Sajid napisał(a):A po co zbudowano kulturę uwzględniającą tzw. "trzecią płeć"? Jakie są racjonalne przesłanki, korzyści płynące z tej trzeciej płci? Widzisz, sytuacja wygląda tak, że zarówno elementy mojej kultury jak i innych, bardzo często jadą na tym samym wózku i skoro mój kulturowy stosunek do płci jest tylko moim widzimisię to tak samo jest z tym opozycyjnym podejściem.Bo widocznie część ludzi przejawiała chęć funkcjonowania w takiej roli. Potrzeba matką wynalazków.
Przecież nie negujesz chyba istnienia osób transseksualnych."Trzecia płeć" to nic innego jak coś, co miało za zadanie poprawę ich życiowego komfortu w sytuacji, gdy medycyna nie dawała jeszcze takich możliwości jak obecnie.
Podobnie jest jeśli chodzi osoby, u których chęć funkcjonowania w roli innej niż ta konserwatywna, wynikała z pobudek niemedycznych.Czy tylko "normalni" mają prawo do realizacji się w życiu w takiej życiowej roli w jakiej czują się dobrze?
Cytat:Czy zatem barbarzyństwem jest wprowadzać swoje widzimisę zamiast cudzego widzimisię?Jak mówiłem-W sytuacji gdy to inne widzimisię, Ci nie zagraża i samo niczego CI nie narzuca, to jak najbardziej tak.