Jester napisał(a):To co pogrubiłem, to właśnie światopogląd.zdumiewającym jest dla mnie dowiedzieć się, iż zwierzęta posiadają światopogląd, gdyż na ich postrzeganie ludzi gender nie ma żadnego wpływu, a i zapewne płeć w jakimkolwiek wymiarze.
Cytat:To nie jest definicja. To jest wniosek płynący z lektury Twoich postów.ja samo nie wysnułobym czegoś takiego nawet wtedy, gdybym założyło że w jakimś fantastycznym świecie równoległym, spłeczność ludzi różni się od naszej tylko faktem nieistnienia dualizmu płci psychicznej. jakoś nie wyobrażam tam sobie ludzi jednakowych charakterologicznie.
rozumiem że w naszym świecie postrzegasz przedstawicieli jednej płci jako jednostki osobowościowe identyczne. cóż, może takie uproszczenia ułatwiają życie.
Cytat:Zacznij się posługiwać językiem polskim, a nie jakąś gwarą.forma jakiej używam funkcjonuje w oficjalnej gramatyce polskiej co najmniej od 2 poł XIX w. oczywiście ignorancja i nietolerancja zwalnia was z obowiązku posiadania wiedzy o tym.
Płeć można określać tylko w porównaniu do drugiej płci.
i pewnie określenia wielkość piersi u kobiet odnosisz względem własnego ich rozmiaru. a twierdząc np. że wszystkie kobiety są opiekuńcze automatycznie w zamyśle dajesz do zrozumienia, że mężczyźni wręcz przeciwnie. genialne.