Nie, białka, nawet jakbyś zjadł człowieka, to najpierw zostaną strawione do aminokwasów, a potem dopiero z nich zbudowane będą nowe proteiny. Człowiek nie może wykorzystać całych białek spożywanych z pokarmem (aminokwasy to takie cegiełki, z których zbudowane są białka). Część z tych aminokwasów potrafimy sami syntezować z jeszcze prostszych związków, a niektóre musimy przyjmować z pokarmem, dlatego niedostarczenie organizmowi budulca może skutkować jakimś choróbskiem.
Co do przyswajalności, to trzeba by było poszukać, czy czasem przy długotrwałym spożywaniu jednego rodzaju produktów (np. roślinnych) nie zmienia się nabłonek jelitowy i jak bardzo nieodwracalne mogą być to zmiany? Co innego, że po 15 latach i tak Twój przewód pokarmowy i tak może się zbuntować, jeżeli nie będziesz go dobrze traktował
Widzę, że exodim mnie uprzedził
Co do przyswajalności, to trzeba by było poszukać, czy czasem przy długotrwałym spożywaniu jednego rodzaju produktów (np. roślinnych) nie zmienia się nabłonek jelitowy i jak bardzo nieodwracalne mogą być to zmiany? Co innego, że po 15 latach i tak Twój przewód pokarmowy i tak może się zbuntować, jeżeli nie będziesz go dobrze traktował

Widzę, że exodim mnie uprzedził
The spice must flow

