GoodBoy napisał(a):Odpowiadam im tylko dlatego, by bronić dobre imię środowiska LGBT, a czasem by mieć z nich polewę.
Dobra, chwila, bo mnie poniosło. Mówisz o bronieniu dobrego imienia środowiska LGBT? Jakoś tego nie widzę. W większości pogłębiasz przykre stereotypy o zboczeniu i seksoholizmie, aniżeli walczysz o postrzeganie homoseksualistów jako ludzi takich jak każdy inny człowiek.
Nie interesuje mnie co inni hetero czy homo robią w sypialni i nie rozumiem, dlaczego mieliby o swoich upodobaniach publicznie opowiadać, tutaj, na forum publicznym, jakby nie patrzeć. Co innego, jeśli na jakieś prywatne, zamknięte, gejowskie forum wpadłby moralizator i przeciwnik homoseksualizmu. Ale tutaj, na forum, to tak, jakbyś w środku ogromnego tłumu zaczął wykrzykiwać "jestem gejem, jak masz ładną twarzyczkę to Cię z chęcią zerżnę".
Jeśli postrzegasz to jako ustawianie po kątach - OK. Ja po prostu nie idę na kompromis bądź nie zmieniam zdania, o ile ktoś nie zaprezentuje solidnych argumentów, które po przeanalizowaniu faktycznie zaaprobuję.
Pamiętaj, że nie jestem homofobem. Nie będę Ci teraz udowadniał, że mam przyjaciół gejów jak i siostrę lesbijkę, bo to bezsens, dlatego liczę, że w to uwierzysz, bo nie miałbym też po co kłamać. Szanuję ich orientację, siostra nieraz lubi poopowiadać, ale to nie zmienia faktu, że wszystko dzieje się w kręgu zamkniętym, pomiędzy ludźmi blisko z sobą związanymi.