Cytat:Dobry wieczór. Nazywam się ... Mieszkam niedaleko stąd ... (podaj nazwę ulicy albo dzielnicy). Czy oglądał pan wczoraj dziennik telewizyjny? ... Na pewno zwrócił pan uwagę na ... (wymień jakieś niepokojące wydarzenie). Co pan o tym sądzi? ... Nieraz się słyszy, jak ludzie pytają: Dokąd zmierza ten świat? My, Świadkowie Jehowy, jesteśmy przekonani, że żyjemy w ‚dniach ostatnich’, o których mówi Biblia. Proszę posłuchać szczegółowego opisu podanego w 2 Tymoteusza 3:1-5”. (Zobacz też strony 73-82).O kuźwa. Dzwonili do mnie tydzień temu. Rozmowę rozpoczęli dokładnie tak samo! Nie zbyłem ich bo sam w domu nie byłem, a przed rodziną udaję, że jestem teistą. Przecież z pozycji katolicyzmu ich chłostać nie będę...
Potem dzwonili po raz kolejny ale moja kochana rodzicielka zakazała im ze mną rozmawiać.
Szkoda, że nie natrafiłem na to wcześniej, bo bym powiedział coś w stylu: "Zabawne, już gdzieś czytałem pani kwestię...". Generalnie próbowałbym ściągnąć ją na tory szczerej rozmowy i obserwowałbym jak się próbuje wywinąć. :>