Cytat:Produkty zwierzęce są jedynymi, które zawierają LDL, czyli zły cholesterol, który przyczynia się do rozwoju chorób wieńcowych np. miażdżycy.http://vortal-med.pl/wegetarianizm-fakty-i-mity/
Z tego co wiem to ten cholesterol zły i dobry wytwarza się w organizmie i jego totalny brak bywa szkodliwy.
Brak autora sprawia, iż moje zaufanie do tego jest znikome mimo posiadania w nazwie "med" jak medycyna.
Nie mam pojęcia kto redaguje artykuły.
I...
Cytat:Niemniej jednak pewne korzystne efekty działania diet wegetariańskich są prawdopodobnie spowodowane, przynajmniej w pewnej części, przyjętym przez wegetarian na ogół zdrowszym stylem życia, który obejmuje zwiększenie aktywności fizycznej i zaprzestanie palenia tytoniu. A więc nie jest to tylko kwestia wykluczenia z diety mięsa. Dlatego dieta wegetariańska nie jest automatycznie "zdrowsza" od urozmaiconej diety osób nie będących wegetarianami a potrafiących w sposób świadomy prowadzić zdrowy styl życia i żyć równie długo jak wegetarianie. Diety wegetariańskie mogą okazać się nawet "niezdrowe", jeżeli mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego, bogate w podstawowe witaminy (np. witaminę B12) i minerały (np. żelazo, cynk) nie są zastępowane w odpowiedni sposób innymi produktami żywnościowymi bądź nie są równoważone przez właściwe suplementy.http://www.pfpz.pl/index/?id=17d63b1625c...3e1482372b
Autora też nie znam, ale jest chociaż wymieniona organizacja.
Czyli nie ma różnicy, tylko wege muszą bilansować a wszystkożercy(nie mięsożercy, bo samym mięsem is nie żywią).
Natomiast reszta to kwestia humanitarnści zabijania.
Brzmi to nieco jak oksymoron biorąc pod uwagę, że "humanizm" definiuje się jako coś dobrego.
Tylko czy istnieją sami dobrzy ludzie?
Sporo rozmawiałem z wegetarianami i bywają tacy co nawet w knajpie gdzie są też wszystkożercy nie zjedzą.
A co do nie jedzenia...
Odżywianie się słońcem.
Co? Pił przegotowaną wodę? Ileż planktonu albo bakterii zabił - miliony. Morderca.
:lol2:
Nie gań innych ani nie potępiaj ich. Bądź ostrożny tylko w swoim braku szczerości.
Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?
Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?