Samuel napisał(a):Adam_S: "Śmieciowe żarcie" to zwyczajne określenie na jedzenie, które dostarcza olbrzymiej ilości kalorii, przy małej ilości składników odżywczych. Nie ma w tym żadnej polityki. Weź sobie jakiś syropek na uspokojenie :wink:A co rozumiesz przez te składniki odżywcze? Te żarcie zawiera sporo węglowodanów, sporo tłuszczu a i białka wbrew pozorom również może zawierać przyzwoite ilości. Składniki odżywcze generują kalorie , one się z kosmosu nie biorą. Im więcej tych składników, tym więcej kalorii. Choć to jak bardzo kaloryczne będzie żarcie będzie zależało od tego jakie składniki dominują.
Ja osobiście gdy czasem stołuję się w fast foodach to zwracam uwagę na kalorie. Z tym, że ja oczekuję mocno kalorycznego żarcia, fast food zawiedzie mnie wtedy gdy nie będzie zawierać ich tyle co oczekuję.

Samuel napisał(a):Na przykład ci tutaj są weganami, a przynajmniej tak twierdzą.Nie widzę na tym zdjęciu niczego co wskazywałoby na to, że to nierealne. Nie są to osoby o takiej masie mięśniowej, która wymaga opychania się na maksa tuńczykiem i kurczakiem.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN