łobuz napisał(a):Mam ten kłopot, że obecnie jestem na początku 3 klasy liceum. Mam wejście z olimpiady na prawo UJ, czyli kierunku, z którym dotychczas wiązałem przyszłość i nadal wiążę, aczkolwiek chciałbym się także realizować w ścisłej materii. Co ciekawe, UJ prowadzi ostatnio politykę werbowania niemal wszystkich olimpijczyków i moja humanoidalna olimpiada daje także wstęp na zaawansowane materiały i nanotechnologię. I nad tym się bardzo poważnie zastanawiam jako kierunkiem drugim.Ale jak pewnie sami skonstatujecie - taki alians (prawo+mat. zaawansowane i nanotech.) raczej średnio trzyma się kupy.
Tia, masz indeks na prawo i zastanawiasz sie nad studiowaniem filozofii (drugi lub trzeci obok historii i administracji kierunek, na ktory ida ludzie ktorzy nie dostali sie na prawo). Naprawde ciezki orzech do ugryzienia
. A co do studiowania drugiego kierunku (nie wazne czy humanistycznego czy scislego) to pomysl o tym dopiero po pierwszym roku prawa. Jak uznasz, ze masz na to czas to ok -ale pakowac sie w dwa kierunki naraz na poczatek raczej nie jest dobrym pomyslem.
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski! ☭

Ale jak pewnie sami skonstatujecie - taki alians (prawo+mat. zaawansowane i nanotech.) raczej średnio trzyma się kupy.