GoodBoy napisał(a):Nie wiem skąd bierzesz te rewelacje, lecz najpewniej z jakiegoś katofaszystowskiego ideologicznego poradnikaGdybyś uważnie obejrzał dokument to byś tak nie pisał. Nie istnieje na świecie udokumentowany przypadek zmiany orientacji seksalnej, obojętnie w którą stronę. W przypadku udarów mózgu (tego dotyczy dokument), relacje pacjentów deklarujących zmianę orientacji są niezwykle rzadkie. Przypadek Chrisa jest pierwszym bliżej znanym naukowcom, którzy i tak pozostają sceptyczni odnośnie tego, że orientacja mu się zmieniła.
Aha, czyli jesteś w stanie jeszcze uwierzyć w spontaniczną zmianę w homoseksualistę, ale gdy Ci mówię, że czytałem o zmianach w obie strony to automatycznie wrzucasz to do worka "katofaszystowskiego ideologicznego poradnika". Twój filmik gdy powiedział, że nie zarejestrowano innych takich przypadków to uwierzyłeś. Mógłbym się trochę pomęczyć i odkopać te źródła, które de facto były jakimiś pracami naukowymi. Jednak już wiele razy odnosiłem się do jakichś prac, często nawet linkowałem do wersji elektronicznych, ale nie przynosiło to żadnego oddźwięku z Twojej strony, więc szczerze mówiąc, nie chce mi się robić tego ponownie.
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że prace, które podsyłałem do tej pory, na dobrą sprawę nie mówią nic "złego" jeśli chodzi o homoseksualistów. Bo co jest takiego strasznego w tym, że orientacja może się zmieniać spontanicznie? Jakoś ta wizja automatycznie spotyka się u Ciebie z odrzuceniem (chyba, że traktuje o tym filmik o pojedynczym przypadku we "właściwą" stronę).
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/

Gdybyś uważnie obejrzał dokument to byś tak nie pisał. Nie istnieje na świecie udokumentowany przypadek zmiany orientacji seksalnej, obojętnie w którą stronę. W przypadku udarów mózgu (tego dotyczy dokument), relacje pacjentów deklarujących zmianę orientacji są niezwykle rzadkie. Przypadek Chrisa jest pierwszym bliżej znanym naukowcom, którzy i tak pozostają sceptyczni odnośnie tego, że orientacja mu się zmieniła.