Skywalker napisał(a):To że film ma robić Disney nie oznacza w cale że będzie to film dla najmłodszych. Mi pozostaje mieć jedynie nadzieję że będzie to godna kontynuacja. Trzymam kciuki za produkcję.Mi to mówi sporo i aż za dużo. Z tego co widzę, to Disney stawia na konkretny "target" (słitaśny znaczy się) - zero "mroku", jednowymiarowe postacie, przemoc jeśli już to mocno "symboliczna" itp.
Poza tym - mówcie co chcecie, ale Druga Trylogia, Która Jest Pierwszą to jeszcze nie taki crap - jak dla mnie "Zemsta Sithów" to kapitalny film.
Totalną porażką jest zaś "The Clone Wars" - zarówno pełnometrażówka jak i serial. Boję się, że SW Disneya będzie jeszcze gorsze...
No i sprawa najważniejsza - dzieje świata SW po zniszczeniu 2 GŚ są już dość kompleksowo poprowadzone - Nowa Republika, Inwazja Vongów, Krayt itd. Jeśli Disney się nie oprze na tych ksiązkach/komiksach to co? Będzie tworzył "nową linię czasu"? Będzie to głupie.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)