Argen napisał(a):Ta pewnie mądralo... PS3 jest wyjątkowo niszowym sprzętem. Przeznaczony wyłącznie dla prawdziwych koneserów.:]1. Z początku nie było zabezpieczenia dla innych systemów operacyjnych (wiem, bo mam ps3 i widziałem w menu opcję instaluj inny system operacyjny). Później to znikło.
2. Nie jest tak popularny jak ps2. Ma sporą konkurencję.
3. Nie ma zbytnio potrzeby zmiany systemu w ps3.
4. Jeśli chodzi o zabezpieczenia przeciw piractwu to też nie ma to sensu, skoro większość piratów używa PC.
Tak więc na łamanie zabezpieczeń ps3 poświęcone zostało mniej czasu niż na standardowe dla PC. Patrz na zabezpieczenia dla win8. Ledwie wyszedł, a już pojawiają się info o złamanych zabezpieczeniach. Oczywiście m$ łata takie rzeczy, ale chodzi o to, że Windows jest dużo bardziej popularny, a więc łamanie zabezpieczeń do niego po prostu się opłaca finansowo. Do ps3 zabezpieczenia złamał pewnie jakiś hobbysta. To wcale nie jest tak, że m$ ma gorszych speców od zabezpieczeń niż sony (które miało sporo wpadek np. z kartami kredytowymi). Po prostu łamanie zabezpieczeń m$ jest bardziej opłacalne. Tyle i tylko tyle.