Roan Shiran napisał(a):Jak przyjdę do domu to może wam przeanalizuję tekst, by wszystko było ładne i jasne. No chyba, że jakiś inny user mnie uprzedzi.
Jak chcesz.
Roan Shiran napisał(a):De facto przez zbyt duże pojęcie słowa "liberalizm obyczajowy" zaliczą się do niego grupy o często sprzecznych poglądach, które wzajemnie się dyskredytują i sugerują poglądy.
Fakt, że mogę się zgadzać w kwestiach tzw. obyczajowych np. z SLD nie znaczy, że muszę się z nimi zgadzać w innych kwestiach, więc ja tu problemu nie widzę.
Roan Shiran napisał(a):Ciężko również mówić o próbie "zdyskredytowania" kogoś (w moim przypadku), gdy nie mówi się o warstwie aksjologicznej połączonej z oceną wypowiadającego się.
Dlaczego? Celowe niedomówienia nie zostały wymyślone wczoraj. Nie twierdzę, że o to Ci chodziło - mówię, że wyciąganie na siłę nieaktualnego znaczenia słowa tak wygląda.
Roan Shiran napisał(a):Jeśli chodzi o sferę prywatną - być może. Ale jest jeszcze sfera publiczna.
W jaki sposób kwestia tego czy ktoś lubi z facetami czy z pejczem jest sprawą publiczną? :8O:
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd

Jak przyjdę do domu to może wam przeanalizuję tekst, by wszystko było ładne i jasne. No chyba, że jakiś inny user mnie uprzedzi.