XYZPawel napisał(a):jeszcze nie udało Ci się napisać nic sensownego w temacie. Może spróbujesz, zamiast pluć jadem ?
Znaj moje dobre serce.
Zauważ, że krytyka jaka na Ciebie spada w tym temacie nie ma związku z Twoim oburzeniem na werdykt KRRiT. Ten werdykt jest oburzający dla każdego wyznającego zasady wolności słowa i wyznania. Krytyka ma związek z absurdalnymi zarzutami, iż państwo polskie jest państwem wyznaniowym. Zarzut ten jak i forma w jakiej został nadany sugeruje, iż jesteś chorobliwym antyklerykałem z manią prześladowczą. Jednym z tych co widzą kościelną mafię za każdym zaułkiem. A tacy ludzie są tu traktowani jak wszyscy inni wyznawcy teorii spiskowych. Jak kretyni.
idiota napisał(a):No a według mnie jest on jednym z nielicznych konsekwentnych katolików.
Według Ciebie warto przy tym obstawiać, bo jest jednym z propagatorów Twojej tezy iż chrześcijaństwo, a konkretnie katolicyzm jest jedyną skuteczną tarczą na zagrożenia kultury europejskiej.
A doskonale wiesz, że jest nie bardziej wierzący niż Ty i Palmer. Rozumiem sens tej polityki wobec nowych i młodych, ale nie traktuj jak głupich starszych wyjadaczy.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."
EH
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone