GoodBoy napisał(a):"Mam wyjebane" na konserwe. Interesują mnie równe prawa homo. That's it.
To poczytaj konstytucję i zauważ w końcu, że wyważasz otwarte drzwi.
GoodBoy napisał(a):Nie dałoby się, bo tylko w małżeśnstwie testament ma status niepodważalny. Z tego względu całkiem sporo par wstępuje w małżeństwa, celem ochrony majątku przed kuzynem dalekiego kuzyna, który po śmierci jednego z partnerów mógłby sobie rościć prawa do majątku. W przypadku konkubinatów oraz umów cywilno-prawnych testament można bardzo łatwo podważyć. Jeśli zaś idzie o takie kwestie jak informacja o zdrowiu partnera w szpitalu, nie widzę żadnego powodu, dla którego małżeństwa mają być zwolnione z obowiązku regulowania tych kwestii u notariusza vs. związki, które taki obowiązek mają i jeszcze w dodatku muszą za to płacić. Jest cały szereg taki kwiatków.
Czy ty w ogóle rozumiesz co się do Ciebie pisze?
Wszystkie te duperele jakie utrudniają życie homoseksualistom są skutkiem tomów zbędnego i szkodliwego prawa. Nie powinno być podatków od spadku, nie powinno być żadnego prawnego uprzywilejowania małżeństw. Ogólnie prawo majątkowe i podatkowe winno być uproszczone do maksymalnego minimum (co by zmniejszyło i zapotrzebowanie na urzędników jak i pole przekrętów podatkowych). To samo tyczy się przepisów na temat udostępniania swoich danych osobom postronnym (wizyty w szpitalu itp).
To jest prawdziwy problem a nie urojona dyskryminacja. A Ty z resztą tęczowych krzykaczy chcecie do tego dokładać jeszcze wiecej zbędnych regulacji, urzędasów zamiast rozpieprzyć to w pył.
GoodBoy napisał(a):To jakaś utopia. Najlepszy z tego co mówisz byłby umiar. Urzędy ds. ochrony i obrony praw mniejszości, dyskryminowanych, słabszych być muszą, bo to świadczy o jakości i dojrzałości demokratycznego ustroju. Pewne nadregulacje możnaby znosić tu się zgadzam, ale nie w takiej daleko posuniętej wizji jak to przedstawiasz.
To co, urzędy do spraw gejów już tak, ale np transów już nie? A kobiety, dzieci, zwierzęta, zoofile, zbieracze znaczków, ludzie niemyjący się itd itd
Zawsze się znajdzie jakaś grupa poszkodowana i roszczeniowa. W końcu zostaną sami biali heteroseksuali faceci jako uciskana mniejszość

A kto będzie regulował i nadzorował te urzędy?
Konstytucja i maksymalnie uproszczone prawo cywilne winno regulować wszelkie aspekty funkcjonowania państwa. Jeśli nie potraficie wymóc równego traktowania wobec siebie jeśli takowego brak korzystając z konstytucji, znaczy że na nie zasługujecie.
Ale Ty dobrze wiesz, że żadnej dyskryminacji nie ma. Jest chęć nietykalności, bycia afirmowanym i odreagowywanie kompleksów związanych z siedzeniem w szafie.
GoodBoy napisał(a):Nie ma dla mnie niewygodnych pytań. Jestem osobą otwartą bez tematów tabu. Na żadne przytakiwanie nie liczę. Rzucam stanowiskami nauki, zapoznaję niewyedukowanych z wiedzą nt. homoseksualizmu. Tę wiedze zasiewam w ich umysłach. To wystarczy. Zwisa mi, czy ktoś przytaknie, czy nie. Na szczęście mam normalne, trzeźworozsądkowe podejście i nie jestem tu po to, by się dowartościowywać i leczyć kompleksy jak co poniektórzy.
Nie widziałem byś popisał się jakąkolwiek wiedzą poza cytowaniem wikipedii, co potrafi byle średnio rozgarnięty gimnazjalista. Pytania o dokładny opis, metodologię i wyniki badań zbyłeś wykrętami i oskarżeniami o ignorancję. Twoja otwartość na dyskusję jest obecnie równie wiarygodna co cnota dziwki.
Trzeźworozsądkowe podejście z litości pominę milczeniem.
GoodBoy napisał(a):Rilli? A mi się już utkwiło, że Emerytowane Homofoby
O, czekałem na homofoba, ten moment nastąpił w końcu
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."
EH