Hans Wegeżynsten napisał(a):Czyli pośrednio uważasz strategię homoseksualną za gorszą i jednocześnie uważasz, że nie jest upośledzona. Mamy sprzeczność.
Każda strategia, która jest skuteczna jest dobra.
Hans Wegeżynsten napisał(a):Gwałt skutkuje tym, że osobnik jest oddzielany od reszty społeczeństwa.
Bycie gwałcicielem to nie jest choroba dziedziczna. Bycie gwałcicielem to dewiacja na innym tle - np. społecznym, psychologicznym. I wreszcie gwałcenie kobiet, to gówniana strategia tak jak i homoseksualizm.
W pewnych warunkach (jak zresztą wszystko) to bardzo dobra strategia. Np. w czasie wojny albo gdy osobnik i tak nie będzie miał dostępu do samicy.
Hans Wegeżynsten napisał(a):Przecież pisałeś, że homoseksualizm jest gorszą strategią.
Nic takiego nie napisałem.
Hans Wegeżynsten napisał(a):Z punktu widzenia ewolucji człowieka. Przecież 100 razy pisałem, że rozpatruję osobno człowieka. A ty zaczynasz pisać o wirusach, pasożytach...
Ale co to znaczy z punktu widzenia ewolucji człowieka? W środowisku XXI wiecznej Europy? Samoa? Plemion łowcy-zbieraczy?
Zależnie od środowiska co innego będzie korzystne.
@pilaster
Nie twierdzę, że jest to hipoteza prawdziwa. Bardzo możliwe, że twoja krytyka jest słuszna tym bardziej, że wiesz dużo więcej o ewolucji ode mnie. Faktem jest, że biolodzy nie znają genezy homoseksualizmu i istnieje masa hipotez. A więc twierdzenia Hansa są co najmniej przedwczesne. Już nie mówiąc o fakcie, że Hans ogólnie nie ma podstaw aby ferować jakieś wyroki.