antagonistyczny napisał(a):Każda strategia, która jest skuteczna jest dobra.Tyle, że jedna strategia może być skuteczna w 1% a druga w 80%, a antagonistyczny traktuje je jednakowo.
antagonistyczny napisał(a):W pewnych warunkach (jak zresztą wszystko) to bardzo dobra strategia. Np. w czasie wojny albo gdy osobnik i tak nie będzie miał dostępu do samicy.Ale nie rozumiesz, ze Ty mieszasz. Dla hipotetycznych rozważań, przyjąłem że homoseksualizm jest w jakiś sposób uwarunkowany genetycznie. A Ty teraz wrzucasz do tego gwałcenie kobiet? Mam przyjąć, że ktoś rodzi się gwałcicielem?
Gwałt to zachowanie społeczne, nie mieszaj do tego ewolucji.antagonistyczny napisał(a):Nic takiego nie napisałem.Napisałeś, że heteroseksualizm jest lepszą strategią.
antagonistyczny napisał(a):Ale co to znaczy z punktu widzenia ewolucji człowieka? W środowisku XXI wiecznej Europy? Samoa? Plemion łowcy-zbieraczy?Na planecie Ziemia Panie antagonistyczny.
Zależnie od środowiska co innego będzie korzystne.
pilaster napisał(a):Zatem na placu boju zostaje tylko "efekt uboczny", o którym pisałem w artykule
Jeżeli w ogóle przyjąć, że homoseksualizm jest uwarunkowany genetycznie, bo nie przypominam sobie, żeby to zostało udowodnione. A może coś mnie ominęło?