Iselin napisał(a):Brzmi dość enigmatycznie.To dziwne, bo dla mnie to banalnie proste. Jako obywatel RP chcę mieć komplet praw, nawet jeżeli nie z wszystkich chciałbym korzystać. Inaczej czuję się gorzej traktowany, mimo, że płacę takie same podatki.
Rita napisał(a):A kto mówi o twojej spermie. Ja pisałam o adopcji, a ty mi ze spermą wyjeżdżasz. Dobrze się czujesz? Jak chcesz mieć swoje dziecko to nikt ci nie broni. Ale wara od dzieci, które czekają na adopcję. One potrzebują pełnych rodzin z matką i ojcem.To nie twoje dzieci, więc jakie wara? Jako obywatel tego kraju mam równe prawo adoptować dziecko co i ty. Póki co mogę to tylko zrobić jako singiel i jakbym to zrobił to i tak bym wspólnie wychowywał dziecko z moim facetem. Tyle, że prawo do dziecka miałbym tylko ja i to nie byłoby dobre dla dziecka na wypadek rozpadu związku. Wyobrażasz sobie rozpacz dziecka, które przyzwyczaiło się do dwóch rodziców, a potem nagle kontakt byłby na zawsze ucięty z jednym? Ja bym tego nie zrobił, bo mam uczucia, więc dopuszczałbym dzieciaka do mojego exa, ale różne są sytuacje życiowe i różni są ludzie. Tymczasem po rozpadzie takiego związku mój ex byłby nikim dla dziecka w oczach sądu, mimo, że faktycznie był jak ojciec. Będąc przeciwko uregulowaniu choćby tylko tej przykładowej sytuacji, jesteś de facto za szkodzeniem dziecku.
Baptiste napisał(a):Jak czegoś nie akceptuję na tyle, że rozpędzanie przemocą mnie nie razi a wręcz cieszy to taka reakcja jest z mojej strony właściwa.Tzn, że z tobą jest coś nie tak. Nikt normalny nie cieszy z bicia i znęcania się nad drugim człowiekiem. Bez względu na ideologię. Pajacujesz i wykazujesz symptomy neonazistowskie. Powininno to być zakazane na forum.