Mam pytanie odnośnie zadania z fizyki, a konkretnie z kinematyki:
Bardziej niż o wyniki chodzi mi o to dlaczego są one takie a nie inne. Same wyniki mogę podać, bo to zadanie ze zbioru zadań Subiety. Bardzo mnie irytuje to zadanie, bo oprócz tego jednego zrobiłem już wszystkie inne z rozdziału o ruchu jednostajnym prostoliniowym.
Czuję się tak jakbym zbudował ładną ścianę z cegieł, w centrum której brakuje jednej małej pierdolonej cegiełki
Cytat:Traktor gąsienicowy porusza się względem obserwatora stojącego na powierzchni Ziemi w prawo z prędkością 10 km/h. Z jaką prędkością i w którą stronę porusza się w tym czasie:
1) górna część gąsienicy względem powierzchni Ziemi,
2) górna część gąsienicy względem korpusu traktora,
3) dolna część gąsienicy względem powierzchni Ziemi,
4) dolna część gąsienicy względem korpusu traktora?
Bardziej niż o wyniki chodzi mi o to dlaczego są one takie a nie inne. Same wyniki mogę podać, bo to zadanie ze zbioru zadań Subiety. Bardzo mnie irytuje to zadanie, bo oprócz tego jednego zrobiłem już wszystkie inne z rozdziału o ruchu jednostajnym prostoliniowym.
Czuję się tak jakbym zbudował ładną ścianę z cegieł, w centrum której brakuje jednej małej pierdolonej cegiełki
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać