To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Watykan to pralnia brudnych pieniędzy
piotr35 napisał(a):Postaraj się wyjść poza swoje ograniczenia, bo zamiast myśleć czepiasz się tylko dat, słówek, kto co i gdzie powiedział
Wreszcie dotarło Uśmiech. Tak, czepiam się. Jak już napisałem: „Mam nadzieję, że jeśli były jakieś nielegalne działania, znajdą winnych, którzy zostaną pociągnięci do odpowiedzialności”. Jeśli. Natomiast będę się sprzeciwiał rzucaniu przez ciebie bezpodstawnych oskarżeń. Więcej, nie tyle oskarżeń, ile pomówień. Jeśli napiszesz prawdę, nie pojawi się ani słowo krytyki. Nie widzę jednak powodów, dlaczego nie miałbym wytykać ci kłamstw. Nie płacz, że dzieje ci się krzywda, tylko podawaj sprawdzone, pewne informacje. Podajesz jako źródło informacji książkę Vatikan AG, a nie potrafisz podać numeru strony. Liczyłeś na to, że będę sprawdzał ponad 300 stron dokumentów z komentarzami, by dowiedzieć się, że nie mam tam tego o czym wspominałeś? Wykazuję, że takie informacje w ogóle nie mogły się w niej znaleźć, a jako odpowiedź otrzymuję „czepiasz się”.
Widzisz, niepotrzebnie w ogóle pisaliśmy poprzednie posty. Nie masz żadnych podstaw do tak poważnych oskarżeń, więc puszczasz teraz wodze fantazji.
Fakty znam, a fikcji literackiej nie zamierzam komentować. Mógłby ktoś przenieś ten wątek do działu „Niewyjaśnione…”? Chyba tam jest miejsce dla teorii spiskowych.
Mam nadzieję, że Włosi, skoro już w posiadaniu tak ważnych dokumentów watykańskich (które zajęli przy wyraźnym sprzeciwie Watykanu i wbrew umowom), wreszcie coś powiedzą. Coś długo milczą.
Nie uwzględniłeś następującej: René Brülhart został dyrektorem watykańskiego Urzędu Informacji Finansowej dopiero w listopadzie (współpraca z Watykanem od września 2012 r.). Ekspert spoza Watykanu. Jeśli wykrył te konta o których wspomina Bild, potrzebował na to czasu. Mógłbyś mówić o „zdecydowanych działaniach śledczych”, gdyby ta wiadomość została podana oficjalnie przez René Brülharta podczas sede vacante. Nic takiego nie miało miejsca. Mamy tylko ostrożne sformułowane i nieoficjalne informacje Bilda. Może po prostu inaczej uwzględniam okoliczności Uśmiech. Swoją drogą nasz ekspert nie miał jeszcze takich poważnych wątpliwości w styczniu tego roku: http://www.bibula.com/?p=66695. Jak dla mnie informacje Bilda są kompletnie niewiarygodne.
Nieeeee. Nie dawajcie mu ostrzeżenia. Ja mam cierpliwość. Anielską Uśmiech. Mogę jeszcze przez jakiś czas wykazywać Piotrowi ignorancję i złą wolę. Problem leży gdzie indziej. Wasze forum uchodzi za poważne. Piotr35 jest jedną z twarzy tego forum. Biorąc pod uwagę ilość postów, jego opinie wpływają na postrzeganie ateistów przez czytelników forum. Jeśli dobrze was reprezentuje, to go pochwalcie.
Swoją drogą, może by gdzieś stworzyć wątek na temat fanatyzmu religijnego i antyreligijnego? Nie wiem za bardzo gdzie umieścić.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Watykan to pralnia brudnych pieniędzy - przez mong - 10.03.2012, 15:59
Watykan to pralnia brudnych pieniędzy - przez adi. - 11.03.2012, 21:40
Watykan to pralnia brudnych pieniędzy - przez Tgc - 11.03.2012, 22:48
Watykan to pralnia brudnych pieniędzy - przez Seth - 13.08.2012, 12:02
Watykan to pralnia brudnych pieniędzy - przez Retap - 08.03.2013, 18:37
Watykan to pralnia brudnych pieniędzy - przez Retap - 10.03.2013, 11:32
Watykan to pralnia brudnych pieniędzy - przez Retap - 10.03.2013, 18:38
Watykan to pralnia brudnych pieniędzy - przez Retap - 11.03.2013, 11:16
Watykan to pralnia brudnych pieniędzy - przez Seth - 12.03.2013, 12:20
Watykan to pralnia brudnych pieniędzy - przez Retap - 13.03.2013, 14:26