:lol2: Proszę cię, pisz więcej, nie przestawaj! Naprawdę, dawno się tak nie ubawiłem.
W poprzednich postach miałeś problemy ze zrozumieniem moich pytań. Teraz przebiłeś wszystko. Masz już problemy ze zrozumieniem własnych odpowiedzi.
Pytając co masz na myśli, zaznaczyłem fragment twojego postu.
Po pierwsze, Lidze Północnej i Watykanowi całkowicie nie po drodze. Jedyne co wspólne to wzajemna krytyka.
Po drugie: czy ty w ogóle wiesz czym jest ruch „Komunia i Wyzwolenie”?
Dostosowując do naszych polskich warunków napisałeś co w stylu:
„w związku z nieprawidłowościami w kredytowaniu Bumaru. Chodzi o łapówki dla Ruchu Autonomii Śląska i Oazy…”
Oczywiście źródła brak.
W poprzednich postach miałeś problemy ze zrozumieniem moich pytań. Teraz przebiłeś wszystko. Masz już problemy ze zrozumieniem własnych odpowiedzi.
Pytając co masz na myśli, zaznaczyłem fragment twojego postu.
piotr35 napisał(a):Kilka miesięcy później Watykan zmuszony jest się przyznać, ze wtedy kłamano.Jakkolwiek cytujesz moje pytanie, nie udzielasz mi na nie odpowiedzi. Gdzie i kiedy Watykan przyznał, że ma jakieś tajne konta?
piotr35 napisał(a):Dziś wiemy już na pewno o co najmniej 6 takich kontachNie wiemy. Będziemy wiedzieli, jeśli ktoś nam o tym oficjalnie powie.
piotr35 napisał(a):Zawdzięczamy to dokumentom wyniesionym z IOR przez Tedeschiego, który współpracuje teraz z włoską prokuraturą.Źródło.
piotr35 napisał(a):Powiązania Tedeschiego z aresztowanym szefem Finmeccanica znane są prokuratorem od dawna, bo to przyjaciele jeszcze z dzieciństwa.Aż się boję pytać o to, z kim się przyjaźniłeś w dzieciństwie. Ja jednak nie dostrzegam związku z IOR. Piaskownica była poza Watykanem.
piotr35 napisał(a):Giuseppe Orsi (Finmeccanica) należy również do tejże samej grupy katolickich włoskich menażerów powiązanych z Watykanem.Źródło. Jak powiązanych.
piotr35 napisał(a):Prokuratorzy podejrzewają, ze Orsi przekazał Tedeschiemu do przechowania materiały z sensacyjnymi informacjami. To było głównym powodem przesłuchania Tedeschiego jako świadka w Mediolanie.Aha. Trzeba było tak od razu. Więc chodzi o sprawę przekupienia indyjskiego generała odnośnie zakupu śmigłowców a nie o IOR?
piotr35 napisał(a):Głownie chodzi o łapówki dla polityków Ligi Północnej i katolickiego ruchu "Komunia i Wyzwolenie", które prawdopodobnie przechodziły przez bank watykański, w celu ich wyprania.Tutaj najlepszy kwiatek.
Po pierwsze, Lidze Północnej i Watykanowi całkowicie nie po drodze. Jedyne co wspólne to wzajemna krytyka.
Po drugie: czy ty w ogóle wiesz czym jest ruch „Komunia i Wyzwolenie”?
Dostosowując do naszych polskich warunków napisałeś co w stylu:
„w związku z nieprawidłowościami w kredytowaniu Bumaru. Chodzi o łapówki dla Ruchu Autonomii Śląska i Oazy…”
Oczywiście źródła brak.
piotr35 napisał(a):Jak podała gazeta "Il Foglio"…Link. Podejrzewam o co chodzi, ale znów mieszasz fakty z fikcją.