X-X-X-X-X-X2 napisał(a):Pokój to potrzebna idea - głupi.
Pokój to niepotrzebna idea - mądry.
Pokój tak ale nigdy na siłę. To po pierwsze. Po drugie, obcy to nie ludzie nie wiadomo czy obcym też zależy na pokoju. Najpierw musimy być o tym przekonani a dopiero potem wychodźmy z taką inicjatywą!! Ty natomiast chcesz dokładnie na odwrót.
Cytat:Albo kimś nie oceniającym innych podług swojego gatunku.
No to wyjdź z dżdżownicą na browara. Przecierz według ciebie ona niczym nie różni się od ludzi.
Trzymając się swojej idei narażasz sam siebie. Podstawowe moje pytanie do ciebie w tym temacie brzmi: "Dlaczego zaryzykujesz bezwarunkowym zaufaniem do kosmitów nie mając pojęcia z kim (z czym masz do czynienia)"?? Nie odpowiedziałeś mi jeszcze logicznie na to.
Opierasz się tylko na ideologi pacyfizmu. Zakładasz na siłę że obcy chcą pokoju i nie dasz sobie przegadać że może być inaczej. Ja proponuję trzecią i najrozsądniejszą drogę na wstępie. Ani pokój ani wojna. Po prostu zasada ograniczonego zaufania.
Rexerex napisał(a):Skywalker - Ty naprawdę wierzysz, że my byśmy ich tak po prostu między siebie wpuścili?
Oczywiście że nie wierzę
Po prostu wymieniam poglądy z innym użytkownikiem.
![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)
EH