Berzerker napisał(a):Ustawa o związkach partnerskich to niebezpieczna i niepotrzebna konkurencja dla instytucji małżeństwa. A ponieważ rozmawiasz z konserwami, to nie dziw się prosze że chcą tej instytucji bronić (niekoniecznie ma to coś wspólnego z homosiami, nie przeceniajmy znowu ich obecności zbyt bardzo). Dla was liczy się tylko łatwe, beztroskie i proste życie, dla nas coś więcej.W jaki sposób konkurencja? Czy faktycznie ludzie to takie bydło, które trzeba prawie zmuszać, by zachowywało się przyzwoicie? Czy może chodzi Ci o to, że nie wiem... dzieci zaczną głodować jak lesbijki będą mogły żyć w formalnych związkach.
Cytat:Bo w naszych życiach i przestrzeniach nie ma miejsca na kompromisy jakich żądają geje. Wybacz, ale wszystko zaczęło się od krytyki przymusowej tolerancji.Ale nikt od Ciebie żadnego kompromisu nie żąda. W ogóle to nie Twoja sprawa jest, bo Ciebie nie dotyczy.
Cytat:Krowom też jest jedno na jakiej łące żują trawę. "Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań." ChestertonFajnie jeszcze, gdyby te przekonania były szlachetne. Ciężko jednak cenić przekonania, które polegają na tym, by komuś życia nie ułatwić za wszelką cenę.
Cytat:To chujowo.No cóż, ja tak nie uważam. Dzieci nie są po to by spełniać nasze oczekiwania. Na pewno będę miała więcej do powiedzenia córce, czy synowi, gdy przyjdzie do mnie z takim problemem.
The spice must flow