Aleście się uparli na tą pocztę i szpitale. To akurat można załatwić i nie o to chodzi. Chodzi głównie o kwestie finansowe, których żaden druczek nie załatwi. Chodzi o dziedziczenie (podatek), o rentę po zmarłym partnerze, ewentualnie ulgi podatkowe. Mówienie, że prawa są takie same, bo można sobie wystawić upoważnienie jest śmieszne. Ale państwo przecież nie zgodzi się na prawa, które zostawiałyby trochę więcej kasy w kieszeni obywateli. I wcale nie musi chodzić o jakąś moralność, po prostu okradanie społeczeństwa się opłaca.
nonkonformista: to o procesji, to nie są słowa Iselin, tylko moje. A odpowiadając na Twoje pytanie, to pół rozebrani, pół ubrani wulgarnie mężczyźni i kobiety mogą jednak budzić zgorszenie. Nie wiem, czy takie imprezy typu love parade odbywają się w Polsce, bo nigdy się nie natknęłam, ale takie coś mam na myśli. Na procesji wszyscy są ubrani i zachowują się skromnie i nie wyzywająco, bez seksualnych podtekstów.
nonkonformista: to o procesji, to nie są słowa Iselin, tylko moje. A odpowiadając na Twoje pytanie, to pół rozebrani, pół ubrani wulgarnie mężczyźni i kobiety mogą jednak budzić zgorszenie. Nie wiem, czy takie imprezy typu love parade odbywają się w Polsce, bo nigdy się nie natknęłam, ale takie coś mam na myśli. Na procesji wszyscy są ubrani i zachowują się skromnie i nie wyzywająco, bez seksualnych podtekstów.
The spice must flow