Cytat:Liczy się papier, nikt po jego zdobyciu nie będzie się Ciebie pytał czy umiesz to co napisali na papierze. Smutne lecz prawdziwe.To prawda, nikt się Ciebie nie będzie pytał, bo w założeniu oczekują, że Twoje kwalifikacje z CV odpowiadają rzeczywistości i zostanie to sprawdzone w praktyce. Jeżeli papier nie przekłada się na realia, to wywalą takiego delikwenta na zbity pysk.
Cytat:Większość nauczycieli w dupie ma co się z tobą stanie. Tych którzy starają się by ich przedmiot jakoś Ci się w życiu przydał, to na palcach jednej ręki można by policzyć (przynajmniej u mnie tak było).Ja miałem szczęście uczęszczać do liceum, w którym nauczycielom zależy na Twojej przyszłości. Uważam, że jeżeli ktoś zawczasu myśli o swojej przyszłości, to już w gimnazjum powinien wybrać sobie takie liceum, które pozwoli mu rozwinąć skrzydła i dobrze zdać tę nieszczęsną maturę, co umożliwi mu kontynuowanie nauki na wymarzonych studiach.
Cytat:Ale już tacy studenci socjologii psychologii jakich znam to jeden przez drugiego chwali się że dało się ściągać. Czasem docierają opowieści jak ktoś kto nic nie umiał, zostaje wyproszony z podręcznikiem za drzwi z nakazem że ma wrócić za pare minut jak się nauczy.Tak już jest w kraju, w którym na socjologię i podobne jej kierunki zapierdzielają dziesiątki tysięcy osób rocznie - utrzymać dobry poziom wszystkich studentów to ciężka sprawa.
[COLOR="Silver"]*Wyjątkowo dowcipny i cięty ateistyczny cytat.*
*Praktycznie nikomu nieznany autor tegoż cytatu*[/COLOR]
*Praktycznie nikomu nieznany autor tegoż cytatu*[/COLOR]