Neuromanta napisał(a):Zacznę od tego że sama homofobia czyli strach przed osobami o innych upodobaniach seksualnych jest irracjonalny. Mam w nosie kto i co robi z własnymi organami. Czy podnieca go kobieta, mężczyzna czy sztacheta w płocieMasz rację jest to irracjonalne, lecz w przypadku homo to żaden strach wywołany tym co wcześniej pisałeś, a zwykłą ideologią, brakiem edukacji i stereotypami. A więc lęk, a w konsekwencji atak na skutek postaw nabytych w środowisku, w którym człowiek się wychowuje.Ale dlatego że interesuje to większość znanych mi osób to mogę łatwo stwierdzić że uruchamia się u nich przytaczany przeze mnie mechanizm.
Neuromanta napisał(a):Ksenofobia to strach przed obcością i to nie tylko obcością wyglądu ale też zachowań. A że homoseksualni zachowują się odmiennie od reszty w tej najbardziej skrywanej dziedzinie życia. To i budzą niechęć, choćby podświadomą. Dlatego też wszelkie parady równości, w których uczestniczą roznegliżowani i wymalowani homo odnoszą skutek (chyba) odmienny od zamierzonego i budzą niechęć i sprzeciw sporej części społeczeństwa. Bo zachowują się odmiennie. Wspominałem o tym w jednym z postów do su27.Cudownie, tylko tak się składa, że w czasie Parady Równości nie ma wymalowanych homo, a ludzie sobie normalnie idą marszem przez ulicę. Nie zaobserwowałem, aby idący po ulicy homo zachowywali się inaczej niż hetero. Tym samym stajesz się sam ofiarą własnych mylnych wyobrażeń na temat homo. Chciałeś dać przykład, a sam się nim stałeś

Neuromanta napisał(a):To siedzi w nas. To ludzie są do dupy, tak jak i większość systemów które wymyślili. I natury nie zmienisz. Możesz próbować oswajać ludzi z myślą że istnieją homoseksualiści, ale to syzyfowa praca :-DI znowu ten sam błąd. Natura nie ma tu nic do rzeczy, bo natura z homofobią nie ma nic wspólnego. W świecie zwierząt też są homo i inne hetero zwierzęta ich nie piętnują, bo tam nie ma czegoś takiego jak ideologia
To sztuczna postawa wywołana ideologią nienawiści, wpływem homofobicznego środowiska, w którym delikwent się wychowuje, bądź przebywa. I nic poza tym. A dlatego, że sztuczna, nabyta i negatywna to powinna być zwalczana, tak jak wszelkie postawy szykanowania/dyskryminacji osób z powodu koloru włosów, skóry, itp.