nonk napisał(a):A jeśli chodzi o adopcję, to potrzebne są lata badań, by zobaczyć jak to wpływa na dziecko, jak go kształtuje itd. Gdy okaże się, że nie ma to większego wpływu na psychikę dziecka, nie będę miał nic przeciwko.
No ale jak sobie widzisz te lata badań ?
Przecież żeby poważnie można było to zbadać to chyba najpierw powinno to być stosowane legalnie.
Jak zebrać wyniki tych badań bez ryzyka okaleczenia wielkiej ilości dzieci ?
Poza tym nie trzeba być lekarzem aby stwierdzić ze wychowanie i wbite ci do głowy schematy mają wpływ na cale twoje życie.
PS:
A propos tego, dzisiaj są ludzie wychowani u homo którzy uważają ze bardzo zły wpływ to na nich miało (W francuskim prawicowym "Figaro" była w tym tygodniu wzmianka o tym) Chłopak o którym mówię uważał od dziecka ze musi sobie znaleźć "chłopaka" a nie "dziewczynkę" i postrzegal związek tata+tata jako JEDYNY normalny. Nie podejrzewał nawet ze powinien interesować się dziewczynkami...
Ten sam schemat który widywał u siebie w domu postrzegał jako jedyny słuszny.
su27 napisał(a):No widzisz, ja też odnoszę się jedynie do paru religijnych głąbów co chcą dzielić ludzi na lepszych i gorszych bo jakaś stara książka z bajkami im każe, więc daruj sobie.
Nie widziałem jeszcze ani jednego merytorycznego argumentu przeciwko małżeństwom homoseksualnym.
Ale argumentów przeciwko czemu ?
Ja na przykład jestem między innymi przeciwnikiem adoptowania dzieci przez homo.
Argumentem podstawowym przeciwko temu jest wpływ takiego wychowania na dziecko i chyba nie raz było to wałkowane w tym temacie.
Nawet nonkonformista widzi ze jest to ważna kwestia do rozstrzygnięcia.
su27 napisał(a):A co do dzieci - geje mogą obecnie prowadzić rodzinne domy dziecka, rozszerzenie ich praw do adopcji tak naprawdę nikogo nie zaboli.
Bo su27 tak uważa, to tak będzie ?
I to jest może kurwa merytoryczny argument ?
Wszystko zajebiście bo specjalista od ludzkich zachowań su27 tak orzekł...
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
-Konfucjusz