GoodBoy napisał(a):Pisałem. To, że ktoś rodzi się czystą kartką nie oznacza, że nie nabierze fałszywych przekonań, które potem będzie przekazywać dalej i w ten sposób tworzyć ideologię nienawiści.
Skąd się biorą Wg. Ciebie te fałszywe przekonania i dlaczego mają wpływ na zachowanie?
GoodBoy napisał(a):Szczegółowa analiza tych zachowań to już zadanie dla antropologów i psychologów.
I powiedzą Ci to co ja. Miękniesz już

GoodBoy napisał(a):Nie, to Ty nie wiesz czym jest ksenofobia, a ze strachem ma wiele wspólnego. Do tego chcesz rozdzielić ideologię od ksenofobii, twierdząc, że antysemityzm i homofobia to skutek jedynie naturalnych zakorzenionych w człowieku zachowań. Tak przynajmniej sugerujesz.
Czy pisałem że nic wspólnego nie ma? Jak tak to gdzie, bo nie przypominam sobie?
GoodBoy napisał(a):"Ksenofobia (stgr. ξένος ksenós - obcy, stgr. φόβος phóbos - strach, czyli strach przed obcymi) - niechęć, wrogość, lęk wobec obcych, przesadne wyrażanie niechęci wobec cudzoziemców."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksenofobia
A dwie linijki dalej...
Ksenofobia może dotyczyć wszystkiego, co wiąże się z obcokrajowcami, osobami nieznanymi, innymi pod pewnymi względami.
I swobodnie mieszczę się w definicji :p
GoodBoy napisał(a):Ani na "szeroko" ani na "miliony" dowodów jak nie było tak nie ma. A twierdziłeś, że kanibali było/jest więcej niż homo i bi razem wziętych... Czyli z sufitu sobie wymyśliłeś
Umyka Ci słowo potencjalnych albo celowo głupa rżniesz. Zresztą tłumaczyłem już...
No i gdzie odpowiedzi na resztę pytań?
Sebastian Flak