Stary Werter napisał(a):Ale shemales nie funkcjonują w społeczeństwie jako osobna płeć, prawda?A jako jaka płeć?
Ewentualnie można by uznać, że płcią faktyczną jest ta, której gonady funkcjonują, ale genetycznie ma to raczej nikłe podstawy.
Stary Werter napisał(a):Dlatego wspomniałem o wirusach, Chodzi o wywołanie sztucznej "choroby wirusowej" wymieniającej genom w całym organizmie.Organizm nie ma szans przeżyć czegoś takiego.
Taka akcja całkowicie zniszczyłaby mózg, nie mówiąc już o reszcie narządów.
Komórki ze zmienionym genomem nie reagowałyby na "polecenia" układu nerwowego, co skończyłoby się szybką śmiercią.
Nawet, gdyby udało się taką osobę utrzymać przy życiu w jakiś cudowny sposób - którego nawet nie potrafię sobie wyobrazić hipotetycznie - to byłaby później inną osobą.
Inne neurony. Inna każda komórka ciała.
Manipulacji genetycznych dokonuje się na pojedynczych komórkach, które potem się powiela i rozwija w organizm - jeżeli jest to organizm wielokomórkowy.
Stary Werter napisał(a):Pokaż mi zwierzę, które myśli jak człowiek.Powiedziałem - wstępne.
Stary Werter napisał(a):Brak tu wzajemnie jednoznacznej zależności między płcią chromosomalną, anatomiczną i odczuwaną.Jak najbardziej jest zależność między chromosomami płciowymi i wyglądem anatomicznym.
A na płci odczuwanej, to ja się kompletnie nie znam. Nie bardzo nawet wiem co to jest.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."