Witold napisał(a):Nie masz 100% pewności, że jutro nie wpadniesz pod samochód. Ale nie domagasz się zakazu ruchu samochodów, żeby zapewnić twoje bezpieczeństwo.Nie rzekomo, tylko faktycznie. Homo nie domagają się niczego, czego by heteryki nie mieli. Chcemy tego samego, nic więcej. Takiego samego traktowania.
Jak chcesz mieć większą pewność, to załatw sobie to pełnomocnictwo zamiast jęczeć jaki to rzekomo jesteś dyskryminowany.
Witold napisał(a):Problem da się bez problemu załatwić, ale oni oczywiście tego nie zrobią, bo im nie chodzi o załatwienie problemu, tylko o robienie z siebie ofiary.Oczywiście, że się da załatwić, ustawą ZP/Małżeństw homo. W tej chwili homo mogą zawierać umowy notarialne, jednak muszą za każdą z osobna płacić, bardziej się fatygować i nosić ze sobą stos umów, na wypadek gdyby któraś się miała przydać, a i tak nadal pozostają w świetle prawa obcymi sobie ludźmi. Czyli nadal jest dyskryminacja.
Witold napisał(a):To samo może powiedzieć partnerowi związku heteroseksualnego.I to jest również dyskryminacja związku nieformalnego heteroseksualnego. I dlatego wszystkie trzy projekty ustawy ZP dotyczą także heteroseksualistów.
Witold napisał(a):Nie można załatwić od razu kilku spraw naraz?Nie. Każda sytuacja jest spisywana na oddzielnej umowie. I nawet jakby się dało na 1 (a nie da się) to i tak nie likwiduje to problemu dyskryminacji, bo względem urzędów nadal homo pozostają względem siebie jako obcy ludzie, co implikuje problemy i zagrożenia.
Witold napisał(a):Owszem, napisałeś. To był cytat z twojego postu.Nie. Ty mi w swoim poprzednim poście zarzucałes, że napisałem:
http://ateista.pl/showpost.php?p=515634&postcount=1225
Był to jakoby "dowód, że Witold i Pilaster kłamią"
"Natomiast odwiedzać pacjenta w szpitalu może każdy w określonych godzinach niezależnie od stosunków rodzinnych czy orientacji seksualnej."
Nie ja to napisałem, tylko zacytowałem z wikipedii. Po drugie uciałęś z powyższego niewygodny dla siebie kawałek "Prawo odwiedzin nie jest regulowane ustawowo, zależy wyłącznie od dobrej woli lekarza."
Witold napisał(a):Jakie para heteroseksualna niebędąca małżeństwem ma możliwości udowodnienia związku, których nie ma para homoseksualna?A czy gdzieś pisałem, że ma? Czyli podobnie jak Idiota jesteś nieprzygotowany do dyskusji i nawet nie wiesz takich podstaw, że ustawa ZP dotyczy zarówno homo jak i hetero. Obecnie nieformalne pary hetero są dyskryminowane względem małżeństw hetero. Nieformalne pary homo są dyskryminowane podwójnie - jako nieformalne związki względem małżeństw hetero oraz niemożliwością zawarcia małżeństw.