Śmierć Szczurów napisał(a):Chłopie, jak Twoim argumentem jest, że pojawiło się słowo "rozkosz", i to ma wskazywać, że byli homoseksualistami, to pozostaje mi odesłać Cię do książek i załamać ręce nad poziomem nauki języka ojczystego w Twoim roczniku.Pokaż mi jakiś tekst, w którym swoją przyjaźń faceci hetero opisują w podobny sposób. Ponadto, prócz "rozkoszy" są również inne fragmenty świadczące o uczuciu partnerskim i również je pogrubiłem.
Iselin napisał(a):Faceci hetero mają dość często w najlepszym razie chłodny stosunek do homoseksualistów. I dość monotematyczne wyobrażenia na temat relacji homoseksualnych (jakbyś jeszcze nie zauważył w tym wątkuNo właśnie, ale niektórzy mimo tego będą się zapierać rękami i nogami, że żadnymi homofobami nie są).

Iselin napisał(a):A mnie w ogóle wydaje się bardzo niestosowne znęcanie się nad tym fragmentem pamiętnika z pozycji ideologicznych, nieważne jakich. I nie mam tu na myśli rzeczowej dyskusji.A mnie dziwi, jak niektórzy rzucają się z atakiem na interpretację tekstu, który daje aż nadto powodów, by móc określić relacje bohaterów na coś więcej niż przyjaźń. Co to za problem? Jak ktoś nie chce tam widzieć gejów to niech ich nie widzi.
Hastur napisał(a):A może byśmy zostawili takie dyskusje do czasu, aż ruszy nowe subforum? Albo jeszcze lepiej - może byśmy tak w ogóle nie dyskutowali o tym co się dzieje, gdy dwóch gości wtyka sobie nawzajem fiuty w anusy? Mnie to na przykład zupełnie nie interesuje, i wiem, że Was chłopaki też nie. Po co zatem poruszać tak... śmierdzący temat?No własnie, dobrą sobie radę dałeś i tobie podobnym. Żaden gej tutaj nie rozkoszuje się dyskusjami nt. seksu analnego, poza tobą i spółką. Wciel wreszcie w życie swoje rady, a jak cię tak bardzo kręci jakaś technika to sobie załóż temat w nowym dziale i tam opowiadaj co, gdzie i komu lubisz wkładać.