su27 napisał(a):Jedni uważają, że gejów daje się leczyć i podają przykłady działających terapii, inni twierdzą, że to niemożliwe. Autor artykułu podaje całkiem niezłe wyjaśnienie dlaczego tak się dzieje. Ma swoją stronę i z pewnością odpowie na wszystkie pytania tych, którzy wątpią w poprawność badań.
Nienaukowe to jest kwestionowanie artykułu bez przeczytania, bo nie zgadza się z naszymi wierzeniami.
artykuł, który przytoczyleś stanowi tylko hipotezę w dodatku niepopartą żadnymi empirycznymi badaniami. Zgadzam się, jest ciekawy ale podobnych, czy innych hipotez jest mnóstwo.
Genetycy np. Bryan Sykes do dziś głowią się czym jest homoseksualizm. I oczywiście nie mogą przeprowadzić stosownych badań gdyż tacy ludzie jak goodboy skazaliby tych badaczy na ostracyzm naukowy. W tych sprawach monopol na prawdę zdominowała polityka a nie nauka. I tu jest problem, co wolno a czego nie wolno.
su27 napisał(a):Ja tak z ciekawości zapytam, bo nie wiem. Czy kiedykolwiek w historii medycyny wykonano jakiekolwiek badania mające na celu udowodnienie, że jakiejś choroby nie da się wyleczyć?
nie wiem, dlatego pytam goodboya gdyż to on stwierdził, że takie badania zrobiono.
GoodBoy napisał(a):Kłamstwo. Badania są i powołują się na nie organizacje zdrowia.
zatem skoro są to proszę je przytoczyć, przypominam, że goodboy nadal nie odpowiedział jakie badania wykonano aby wykazać, że z orientacji homoseksualnej nie da się wyleczyć i nie da się jej zmienić? proszę przytoczyć te badania.
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!