Stary Werter napisał(a):A ty przestań kombinować jak koń pod górę. Twoje drogocenne "stanowiska organizacji zdrowia" zostały sformułowane w oparciu o papiery recenzowane przez anonimów. A zatem są równie warte, a właściwie niewarte dyskusji, co badania Uniwersytetu Queenslandzkiego.Być może, jednak papiery recenzowane przez anonimów pozostają niczym więcej. Papiery recenzowane przez anonimów i uznane przez czołowe organizacje zdrowia, stają się czymś więcej, bo są przez nie zweryfikowane. Od tego są, m.in po to, by ludzie mieli pewność, że to nie ściema, ani żadna manipulacja.
Stary Werter napisał(a):na jakiej podstawie ty rozstrzygasz, co w nauce jest aż faktem, a co tylko hipotezą? Naukowcem nie jesteś, sam tak twierdzisz. Więc jak to zweryfikowałeś?Niby gdzie rozstrzygam? Organizacje zdrowia rozstrzygają swoimi stanowiskami, nie ja. Ja tylko, w przeciwieństwie do ciebie wiem czym się różni fakt (brak dowodów na trafność jakiejkolwiek hipotezy) od hipotezy (wiele różnych hipotez nt. kształtowania się orientacji seksualnej u człowieka).