GoodBoy napisał(a):Być może, jednak papiery recenzowane przez anonimów pozostają niczym więcej.Nie, proszę pana. Papiery recenzowane przez anonimów - to jest właśnie nauka żywa. Jej oficjalne stanowisko. Raporty frontowe z postępów nauki.
Oprócz tego nic się nie liczy. Oficjalne stanowiska rozmaitych organizacji to po prostu przykra konieczność dostarczenia ciepłej papki dla polityków i biurokratów. Oraz idiotów (dlaczego o nich wspominam?)
GoodBoy napisał(a):Papiery recenzowane przez anonimów i uznane przez czołowe organizacje zdrowia, stają się czymś więcej, bo są przez nie zweryfikowane. Od tego są, m.in po to, by ludzie mieli pewność, że to nie ściema, ani żadna manipulacja.
Proszę pana, wszyscy, ale to wszyscy bez wyjątku członkowie rzeczonych organizacji zrobili kariery na podstawie papierów recenzowanych przez anonimów. Skoro ustaliliśmy już, że to jest nic nie warte, to i zrzeszenia takich ludzi są nic nie warte. Mało tego, nie wiadomo, czy oni nie ściemniają w tych organizacjach, jak ściemniali (kto wie? Anonim...) w swoich papierach. Opierając na się na pana dorobku na tym forum gotów byłbym postawić dolary przeciw orzechom, że tak jest w istocie.
GoodBoy napisał(a):Niby gdzie rozstrzygam? Organizacje zdrowia rozstrzygają swoimi stanowiskami, nie ja.Proszę pana, pan rozstrzyga tam, gdzie decyduje się zaufać zdaniu organizacji obsadzonej - jak już to wiemy dzięki pańskim wywodom - przez zawodowych ściemniaczy.
GoodBoy napisał(a):Ja tylko, w przeciwieństwie do ciebie wiem czym się różni fakt (brak dowodów na trafność jakiejkolwiek hipotezy)Proszę pana, pan właśnie napisał, że fakt jest to taki stan rzeczy, kiedy nie wiemy nic i błąkamy się tylko w domysłach niczym dzieci we mgle...
GoodBoy napisał(a):od hipotezy (wiele różnych hipotez nt. kształtowania się orientacji seksualnej u człowieka)....a hipoteza to jest wtedy, kiedy jest hipoteza. Oto logika.
In my spirit lies my faith
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!